Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht voorlezers in halve finale van
De Nationale Voorleeswedstrijd

Door Eindredactie op zaterdag, 7 maart, 2015 - 08:08

VOORLEZEN - Woensdag 11 maart vormt Bibliotheek Veendam het decor voor de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Acht voorlezers gaan strijden om een plaats in de provinciale finale op woensdag 15 april in theater vanBeresteyn in Veendam.

Ook dit jaar is er weer massaal meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Ruim 150 kinderen in de provincie Groningen waren door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. In februari werden in de Groningse bibliotheken voorrondes gehouden. Vijftien winnaars mochten door naar de halve finales in Groningen en Veendam.

Woensdag 11 maart wordt in Bibliotheek Veendam de tweede halve finale gehouden. Acht deelnemers mogen een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek. Ze worden beoordeeld door verhalenverteller Erik van Dort, bibliothecaris Silvia Overbeek en redacteur Karin Weijs. Deze jury kiest de vier beste voorlezers die door gaan naar de provinciale finale op woensdag 15 april.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de Bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.