Overslaan en naar de inhoud gaan

vanBeresteynlezing Bas Haring

Door Eindredactie op zaterdag, 7 maart, 2015 - 08:07

LEZING - Dinsdag 17 maart verzorgt filosoof Bas Haring een lezing in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.  Haring zal deze avond inhaken op het thema van de 80e Boekenweek ‘Waanzin: te gek voor woorden’. 

Bas Haring is een ‘volksfilosoof’ en bekend van columns , boeken en optredens in televisieprogramma’s als Altijd Wat (NCRV) en Proefkonijnen (BNN).  Op een frisse en toegankelijke manier probeert hij wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat ’t begrijpbaar wordt voor jan en alleman. De ambitie van Haring is om mensen te laten zien dat je op andere manieren tegen zaken aan kan kijken. Hij hoopt dat mensen na zijn lezing denken ‘Hmmm… interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken.’

Tijdens de vanBeresteynlezing zal Bas Haring inhaken op het thema van de 80e Boekenweek ‘Waanzin: te gek voor woorden’. Zijn lezing in Cultuurcentrum vanBeresteyn begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor jongeren tot 18 jaar.  Kaarten zijn verkrijgbaar via theaterkassa Cultuurcentrum vanBeresteyn, geopend maandag t/m vrijdag van 13.00 – 16.30 uur, telefoon 0598- 63 45 66, mail vanberesteyn@veendam.nl.

Benefietavond 
De opbrengsten van de vanBeresteynlezing van Bas Haring komen ten goede aan het Ghana-project van bibliothecaris Wia Huisman-Smeenk en haar dochter Janneke Huisman.  
‘Met 100 boeken breng je een hele wereld binnen.’ Met die gedachte hebben Wia en Janneke in 2014 zes schoolbibliotheken gerealiseerd in Ghana.
Dit jaar gaan ze terug naar Ghana om samen met Biblionef Ghana vier nieuwe schoolbibliotheken op te zetten. Met het geld dat ze in Nederland inzamelen, kopen ze kinderboeken en materialen voor de inrichting van de bibliotheken.