Regio

PvdA: schrap Eemshaven als vestigingslocatie kerncentrale



EEMSHAVEN - De PvdA wil de locatie Eemshaven schrappen als vestigingslocatie voor de bouw van een kerncentrale. De PvdA wil dat het Structuurschema Elektriciteits Voorziening (SEV III) wordt gewijzigd. Daarin is de Eemshaven, samen met Borssele en de Maasvlakte, aangewezen als potentiële vestigingslocatie voor een kerncentrale. De PvdA is tegen kernenergie. Bovendien vindt de PvdA dat het risico op aardbevingen de Eemshaven nu volstrekt ongeschikt maakt voor de bouw van een kerncentrale.

PvdA-lijsttrekker William Moorlag: "De Eemshaven handhaven als vestigingsplaats voor een kerncentrale is absurd. Het risico op aardbevingen maakt de locatie volstrekt ongeschikt. Bovendien is de PvdA tegen kernenergie. In 2010 heeft de PvdA al gepleit voor het schrappen van de Eemshaven. Toenmalig CDA-minister Verhagen weigerde dat en handhaafde de Eemshaven in het rijksbeleid. Er is nu alle reden om de Eemshaven alsnog te schrappen als vestigingsplaats voor een kerncentrale".

PvdA-Kamerleden Henk Nijboer, Tjeerd van Dekken en Jan Vos dienden vandaag schriftelijke vragen in. Zij vragen de minister van EZ of hij het PvdA-standpunt deelt dat de Eemshaven ongeschikt is als vestigingsplaats voor een kerncentrale en verder of hij de Eemshaven wil schrappen bij de herziening van het SEV III