Overslaan en naar de inhoud gaan

Schilderijententoonstelling van Renée da Silva

Door op donderdag, 5 maart, 2015 - 15:54

20150305_Da_Silva_1.JPG

Uitdaging in thema en structuur

TENTOONSTELLING - Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn biedt (amateur)kunstenaars de gelegenheid om hun kunst te laten zien. Van 20 maart tot 1 mei 2015 is er weer een nieuwe expositie in de foyer van vanBeresteyn. Deze keer zijn het schilderijen van Renée da Silva. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het cultuurcentrum.

Het werk van Da Silva heeft meerdere thema’s. Er zijn zowel landschappen, stillevens en portretten te zien, als (magisch) realistisch en abstract werk, uitgevoerd in acryl-, aquarel- of olieverf. Deze variatie in haar werk is niet van vandaag op gisteren ontstaan.

Zolang ze zich kan heugen, houdt ze van tekenen en schilderen. Eigenlijk heeft ze altijd ‘iets beeldends’ willen doen. Zo’n 24 jaar geleden begon ze bij het kunstencentrum ‘De Werkschuit’ in Gouda les te nemen. Eerst in aquarelleren, later is ze met acryl- en olieverf aan de slag gegaan. Toen ze, samen met haar man, naar Vriescheloo verhuisde, konden ze een eigen atelier realiseren, zodat ze thuis aan de slag kon. Daarnaast volgt ze nog steeds lessen in schilderen en in modeltekenen.

20150305_Da_Silva_2.jpg

Schilderen geeft haar enorm veel plezier en energie. Door de verschillende technieken blijft het altijd spannend. Meestal schildert ze figuratief of magisch realistisch, maar zo nu en dan maakt ze een uitstapje naar het abstracte.

Naast de exposities die ze ’s zomers regelmatig houdt in hun eigen expositieruimte aan huis, exposeert ze ook regelmatig elders zoals in Blijham, Wedde, Bellingwolde, Winschoten, Oude Pekela, Veendam en Muntendam.

Sinds 5 jaar begeleidt ze de schildergroep op de dagbesteding voor verstandelijk- en meervoudig gehandicapten in Vriescheloo .

Meer informatie over Da Silva is te vinden op de website  www.ateliermana.nl  of via tel: 0597 530690