Overslaan en naar de inhoud gaan

Passieconcert door het Regionaal Vocaal Ensemble

Door Eindredactie op vrijdag, 27 februari, 2015 - 11:57

20150208_Gloria_Victis_00.jpg

PASSIECONCERT - Na het succesvolle jubileumconcert afgelopen november, waarmee het 25-jarig bestaan werd gevierd, is het Regionaal Vocaal Ensemble (RVE) momenteel bezig met de voorbereiding van een Passieconcert op zondag 22 maart a.s.

Tijdens dit middagconcert zal het koor o.l.v. dirigent Anne E. de Bruijn een aantal prachtige werken ten gehore brengen. Op het programma staan het schitterende a capella werk ‘Abendlied’ van de Liechtensteins-Beierse componist Joseph Rheinberger, enkele werken van de Engelse koorcomponist John Rutter en delen uit het Requiem (opus 9) van de Fransman Maurice Duruflé.

Dit bekendste werk van Duruflé, zal de kern van het programma vormen. Maurice Duruflé was organist en componist. Zijn laatste werk, Notre Père, publiceerde hij in 1976. Ook dit werk zal door het RVE ten gehore worden gebracht.

Het koor zal begeleid worden door organist Mannes Hofsink. Hofsink is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente in de Grote of Mariakerk te Meppel. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel en geeft hij leiding aan Cantorij Nijeveen. Tevens heeft hij een concert- en lespraktijk. Tijdens het concert zal hij ook een orgelsolo ten gehore brengen op het prachtige Van Oekelen orgel.

Het Passieconcert begint om 15:30 uur en zal worden gehouden in de Grote kerk van Veendam (J.G. Pinksterstraat 5). De entree is gratis. Ter bestrijding van de kosten, zal er na afloop van het concert een collecte zijn. Meer informatie is te vinden op www.regionaalvocaalensemble.nl.