Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins College Tour ontvangt de burgemeester
Sipke Swierstra in de hoofdrol op 5 maart

Door op vrijdag, 20 februari, 2015 - 18:59

20150220_WPCT team_01.JPG
 

Na het succes van de eerste College Tour van dit schooljaar met topcoach Gerard Kemkers, is het nu de beurt aan onze waarnemend burgemeester van de gemeente Veendam. Op 5 maart is Sipke Swierstra te gast op Winkler Prins en zullen hem pittige vragen gesteld worden.
Het concept? Een spraakmakende gast wordt geïnterviewd door een presentator én het publiek. Het bijzondere aan de College Tour is dat de presentatie en organisatie in handen is van de leerlingen. De gast is niet de hele tijd een verhaal aan het houden, maar voert een conversatie met het publiek. Het publiek bestaat uit leerlingen van havo 4, havo 5 en vwo 5.

Sipke Swierstra
Sipke Swierstra is op 1 november 2013 benoemd voor een periode van twee jaar. Swierstra was van 1991 tot 2007 en tussen 2010 en 2011 gedeputeerde van de provincie Drenthe namens de VVD. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht Route Development Forum luchthaven Groningen Airport Eelde en voorzitter van de Raad van Toezicht bij Vanboeijen en Lofar.

Vragen
Op donderdag 5 maart start de Winkler Prins College Tour om 13.30 uur in Binnenwoel aan de Raadsgildenlaan 1 in Veendam. De leerlingen hebben alweer veel vragen voorbereid, die ze aan de burgemeester willen stellen. Uiteraard is er een vraag naar aanleiding van het werkbezoek van het koninklijk paar afgelopen dinsdag: “Wat vond u van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima?”. Een andere vraag is wat de burgemeester van het drugsgebruik onder jongeren vindt. Of de vraag hoe het centrum van Veendam er over 5 jaar uit ziet.
Het belooft dus een interessante middag te worden!