Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexander en Maxima op werkbezoek in Veendam

Door op woensdag, 18 februari, 2015 - 08:22

IMG_8698.JPG

Door Jacob Kuipers

WERKBEZOEK - Afgelopen dinsdag was het koninklijk paar op werkbezoek in Veendam. Het was een immense drukte in 'hartje' Veendam. De menigte was samengestroomd op het Museumplein om Alexander en Maxima te verwelkomen.  Ze waren op werkbezoek in Oost-Groningen en naast Veendam deden ze ook Stadskanaal aan.

De Oranjefans uit de Parkstad hadden er veel voor over om het koninklijk gezelschap te verwelkomen. Het was voor de mensen wachten tot je er bijna bij neer viel in de ijzige kou die de 'hoofdstad' van de Veenkolonien teisterde. Maar opeens kwam er 'licht in de duisternis'.   Onverwachts verscheen er een schitterende zwarte bolide voor de deuren van theater vanBeresteyn.

_MG_0899.jpg

Inmiddels wachten er drommen mensen op het hooggeeerd bezoek van het Koninklijk paar. Figuurlijk leek het een grote halve cirkel. De Oranjefans waren allemaal uitgedost met een fototoestel om het paar te vereeuwigen. En natuurlijk de persmuskieten die niks van het schouwspel wilden missen.

Maxima stapte uit de auto en liep direct op een aantal kinderen af, die zij een hand gaf. Vervolgens gingen Alexander en Maxima naar het naast gelegen Veenkoloniaal Museum waar zij een werkbezoek aflegden. En aansluitend liepen ze ook naar theater vanBeresteyn. Daarna was het weer lang wachten 'wat de klok sloeg' voor de trouwe Oranjefans, voordat de deuren voor het paar werden geopend.

Terwijl het koninklijk paar in de bus stapten, was het natuurlijk die dekselse raadslid Pe Langen die Alexander nog een aantal vragen stelde. Daarna ging het paar naar Stadskanaal.