Overslaan en naar de inhoud gaan

Groei & Bloei in het AG Wildervanckhuis
Natuurfilm “In het land van de Drentsche Aa”

Door Eindredactie op maandag, 16 februari, 2015 - 12:57

20150216_Groei_&_Bloei__Drentsche_Aa.jpg

FILM - Woensdag 25 februari 2015 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een natuurfilm gedraaid door Henk Bos en Janetta Veenhoven. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Henk Bos en Janetta Veenhoven behoren thuis in het rijtje Nederlandse natuurfilmers waarvan met recht gezegd kan worden dat hun passie voor de natuur terug te vinden is in hun werk. Voor het maken van deze film trokken zij maar liefst twee jaar lang per fiets door het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Ruim 6500 km legden zij af. In de ruige natuur en onder alle weersomstandigheden filmden zij zoveel mogelijk vanuit het perspectief van de dieren. Veel verschillende dieren werden voor deze film wekenlang of soms langer gevolgd. Er werd gefilmd op locaties die normaal gesproken verboden gebied zijn voor het publiek. Locaties als Oudemolen, Eexterveld, Balloërveld, Gasterse Duinen en natuurlijk prachtige beelden van de schitterende beken vullen van begin tot eind het doek.