Overslaan en naar de inhoud gaan

4x goud demoteams Oxygym Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 13 februari, 2015 - 07:02

20150213_4x_goud_demoteams_Oxygym.png

GOUD - Afgelopen zondag hebben alle demoteams van Sportcentrum Oxygym deelgenomen aan de eerste voorronde voor het Nederlands kampioenschap van Soneo. De wedstrijd werd gehouden in theater ‘de Nieuwe Kolk’ in Assen. Eerst mochten  2 teams ‘New en Hysteria’, o.l.v Krista Lingbeek hun act tonen in de categorie streetdance 10-13 jaar, zij hadden een groot deelnemersveld van totaal 26 teams. New eindigde als 25e en Hysteria op een mooie 11e plaats. Hierna mochten de Oxygym mini’s 2 acts laten zien. Eerst in de categorie showdance 10-13 jaar met het thema ‘Abba’, en daarna in de categorie cheerdance/freestyle pom 10-13 jaar. Beide acts gingen zo goed dat de meisjes werden beloond met 2x goud. Deze meiden worden getraind door Margriet van der Laan.

Ook deden er nog 3 double dancers mee o.l.v Margriet, deze meiden zaten allemaal in dezelfde categorie van 10-13 jaar en er waren in totaal 11 doubles. Kimberly Koning en Romee Boer eindigden op een nette 5e plaats, Quinty Martena en Wendy Bennema werden 2e en zusjes Floren en Lorijn Zuidema behaalden de 1e plaats.
s’ Middags had Krista nog 1 team ‘Twisted’ wat mocht knallen in de categorie streetdance 14-17 jaar, ook hier was er een gigantisch deelnemersveld van 28 teams, deze meiden hebben een goeie act neergezet en behaalden een mooie 16e plaats waarmee ze toch 12 teams achter zich hebben gelaten.

Als laatste op de dag waren de Oxygym Seniors aan de beurt o.l.v Margriet van der Laan en Petra Bijkersma. Deze meiden deden 2x mee, eerst in de categorie Freestyle pom en daarna nog bij hiphop 14+. De meiden van de Oxygym Seniors hebben een 6e plaats behaald bij hiphop, en met hun Cheeract werden ze beloond met goud! Voor alle meiden en trainsters van Oxygym was dit een geslaagde dag. Iedereen is super blij met de behaalde resultaten.