Overslaan en naar de inhoud gaan

Schrijver Jacques Boersma te gast in
Alzheimercafe Veendam

Door Eindredactie op woensdag, 11 februari, 2015 - 16:59

BREEHORN - Het Alzheimercafe in woonservicecentrum Breehorn in Veendam  heeft op woensdag 18 februari 2015 een speciale gastspreker, namelijk schrijver Jacques Boersma. Jacques Boersma is auteur van het boek 'Watten in mijn hoofd'.

Verschillende gedachten komen op je af als de neuroloog je vertelt dat je mogelijk de ziekte van Alzheimer hebt,' aldus Jacques Boersma. Na zijn diagnose kwam al gauw de vraag: 'Hoe zal ik, zolang het nog kan, mijn tijd benutten?

Oud- hoogleraar economie Jacques Boersma komt vertellen over zijn Alzheimer-ervaringen. Hij heeft in zijn boek de eerste fase van het ziekteproces van  een Alzheimerpatiënt beschreven. Het is een autobiografisch verslag, die zeer openhartig  is en alle geheimzinnigheid vermijdt. Hij is open over de schrik na de gestelde diagnose, open over zijn belevenissen en open over de verwerking van de schok … Andere belangwekkende onderwerpen die besproken worden in het boek zijn euthanasie, erfelijkheid, wetenschappelijk onderzoek, privacy en troost. Zijn boek bevat naast columns, ook gedichten en illustraties.

In zijn inleiding zal de auteur gedeelten van de columns voorlezen en toelichten. Zoals gewoonlijk is er na de pauze volop gelegenheid vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen. Tijdens de pauze signeert hij zijn boek (boekverkoop tijdens de café avond).

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in woonservicecentrum Breehon, Boven Westerdiep 86 Veendam. Toegang is gratis.