Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee aanhoudingen bij onderzoek naar witwassen

Door op dinsdag, 10 februari, 2015 - 23:38

Politie-Ambu-Brw-AM-4.JPG

MUNTENDAM - Dinsdag 10 februari zijn twee mannen aangehouden op verdenking van hennephandel en witwassen. Gedurende de actie werden drie locaties in Muntendam en Nieuwe Pekela doorzocht.

De politie beschikte over informatie dat er in een bedrijfspand aan de Holland Marsch in Nieuwe Pekela mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn.

Aanleiding onderzoek
De politie verzamelde informatie over de twee aangehouden verdachten. Het viel op dat de mannen over veel vermogen beschikten. Het vermoeden is dat het hier (deels) om crimineel vermogen gaat. Hierop werd een politieonderzoek gestart. Dat leidde vandaag tot de aanhouding van twee inwoners van Muntendam (48 en 37 jaar). Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel vermogen en hennephandel. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. In het pand in Nieuwe Pekela zijn geen hennepplanten aangetroffen, maar wel spullen die gebruikt kunnen worden bij een hennepkwekerij.

Misdaad mag niet lonen
De woningen van de verdachten in Muntendam en het bedrijfspand in Nieuwe Pekela zijn doorzocht. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een drugs- en een geldhond. Bij de doorzoekingen is een wapen aangetroffen. Dit wapen is in beslag genomen. Daarnaast is er beslag gelegd op een aantal voertuigen, geld en administratie. Nader onderzoek moet uitwijzen op de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Vervolg onderzoek
Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.