Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagd waterbasketbal toernooi in Tropiqua Veendam

Door Eindredactie op maandag, 9 februari, 2015 - 16:12

WATERBASKETBAL - Afgelopen zaterdagmiddag werd  er een waterbasketbal toernooi gespeeld in Veendam. Organiserende vereniging  Bubble/V.A.S ontving de gasten uit Roden, Assen, Drachten, Delfzijl en Meppel om 13.30 u., en een kwartier later gingen de wedstrijden van start.

Waterbasketbal is een spel dat voornamelijk gespeeld wordt door spelers met lichamelijke beperkingen,  en gaat voornamelijk om het met elkaar plezier beleven aan sport. In tegenstelling tot waterpolo is lichamelijk contact verboden, en mag er niet met de bal worden gezwommen.

Dit seizoen spelen de Veendammers onder de vlag van zwem- en waterpolovereniging Bubble, omdat ook het waterbasketbal tegenwoordig bij de KNZB is ondergebracht.

Bubble leden en officials hielpen dan ook - naast de vaste V.A.S vrijwilligers - om het toernooi succesvol te laten verlopen.

Het team uit Veendam had te kampen met blessureleed, en beschikte over precies genoeg spelers.

Van de drie wedstrijden werd er helaas geen een gewonnen,  en ook de Waterratten uit Delfzijl lukte het niet om een Drents feestje te voorkomen

De clubs uit Roden en Assen wisten de meeste van hun wedstrijden te winnen, en maken de beste kans om in de zomer deel te mogen nemen aan het Nederlands kampioenschap.

Vrijwilligers en spelers hadden veel plezier in de vertoonde wedstrijden, en de geslaagde middag werd afgesloten in het restaurant van Tropiqua.