Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelgroep Veenkoloniën in oprichting

Door Eindredactie op maandag, 9 februari, 2015 - 11:03

WANDELGROEP - Goed nieuws voor wandelliefhebbers uit de Veenkoloniën. Op dit moment worden namelijk de laatste voorbereidingen getroffen voor de start van een wandelgroep. Daarmee haken de initiatiefnemers in op groeiende belangstelling in de regio. Wouter van Riet uit Muntendam en Patrick de Vries uit Wildervank pakken dit initiatief op vanuit een gezamenlijke passie.

Patrick de Vries houdt zich als leefstijladviseur bij Fit-Lekker vooral bezig met de begeleiding van mensen naar een gezondere levensstijl. Een gezonder ritme waarin voeding en beweging centraal staan. In de praktijk blijkt voor veel mensen de stap naar bijvoorbeeld een hardloopgroep nog te groot. Terwijl andere bewegingsvormen  buiten  niet echt de mogelijkheid bieden om in groepsverband op te trekken.

Wouter van Riet is eigenaar van WS Running & Bootcamp. Zijn bedrijf begeleidt een grote groep beginnende- en gevorderde recreatieve hardlopers uit de regio.

Wandelgroep Veenkoloniën start vooralsnog vanuit Veendam/Wildervank en Muntendam. Er komt aanbod voor beginnende- en gevorderde wandelaars die het leuk vinden om in groepsverband op te trekken. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren wandeltrainer.

Het is voorlopig de bedoeling dat deelnemers kunnen kiezen uit één of twee begeleide wandeltochten per week. Zowel op reguliere werkdagen als in het weekend. Met een abonnement systeem bepaalt de deelnemer zelf op welke dagen hij mee doet.

Daarnaast kunnen deelnemers van de wandelgroep meedoen aan wandelevenementen die de wandelgroep zelf organiseert en evenementen die in het land georganiseerd worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Wouter van Riet (wsrunning@outlook.com) of Patrick de Vries (wandelen@fitlekker.nl)