Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurrijk Kinderfeest in bibliotheken Oude Pekela
en Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 6 februari, 2015 - 18:35

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar meedoen aan het Kleurrijk Kinderfeest in de bibliotheken van Oude Pekela en Veendam.  Op dinsdag 24 februari in Bibliotheek Oude Pekela en op woensdag 25 februari in Bibliotheek Veendam gaan de kinderen speelgoed maken onder leiding van kunstenares Vicky van Dijk.

Het Kleurrijk Kinderfeest is een gezellige, culturele workshopmiddag voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De middag wordt jaarlijks georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met verschillende culturen.  In het verleden konden de kinderen al djembé spelen, flamencodansen, Pakistaanse koekjes bakken of henna versieren. Dit jaar gaan de kinderen speelgoed maken van afval.

Speelgoed maken
Wat doe je als je ouders geen geld hebben om speelgoed te kopen? Of wanneer er geen speelgoedwinkel in de buurt is? Veel kinderen in arme landen groeien op zonder het speelgoed dat wij allemaal kennen. Ze hebben geen LEGO, Barbies, op afstand bestuurbare auto’s of spelcomputers. Toch hebben deze kinderen ook speelgoed! Hoe? Ze maken het zelf. Met behulp van afval maken ze het leukste speelgoed.
Tijdens dit Kleurrijk Kinderfeest ga je samen met kunstenares Vicky van Dijk zélf speelgoed maken van afval. Van lege flessen, oude knopen, blikjes, kartonnen pakken…en alle andere dingen die je maar kunt bedenken.
Je mag ook zelf afval meenemen, denk bijvoorbeeld aan: blikjes, plastic flessen, kartonnen pakken, knopen, deksels, touwtjes, kralen, eierdozen.. Kijk dus goed om je heen en verzamel afval dat je kunt gebruiken! 

Aanmelden
Deelname is gratis, maar geef je wel op in de Bibliotheek. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Kleurrijk Kinderfeest in Bibliotheek Oude Pekela
Dinsdag 24 februari
13.30 – 15.30 uur
Bibliotheek Oude Pekela, MFC De Binding, Sportlaan 4
In de bibliotheek of via oudepekela@mijneigenbibliotheek.nl

Kleurrijk Kinderfeest in Bibliotheek Veendam
woensdag 25 februari
13.30 – 15.30 uur
Bibliotheek Veendam, Museumplein 5
In de bibliotheek of via veendam@mijneigenbibliotheek.nl

Het Kleurrijk Kinderfeest wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oude Pekela en de gemeente Veendam.