Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderboekenschrijver Chris Vegter bij opening
de Bibliotheek op school

Door Eindredactie op zaterdag, 7 februari, 2015 - 11:32

Donderdag 19 februari is het feest op OBS De Sleutel in Wildervank. Deze dag wordt de Bibliotheek op school geopend door wethouder Jaap Velema. Met deze schoolbibliotheek willen gemeente, Bibliotheek en De Sleutel het (voor)lezen stimuleren.

Tijdens de opening van de Bibliotheek op school zal wethouder Jaap Velema van de gemeente Veendam de aftrap verrichten voor het project  Lezen is leuk!, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen. Honderd scholen in Nederland, waar het aantal leerlingen eerder daalt dan groeit, krijgen met financiële steun van Stichting Kinderpostzegels, een speciale boekenkast, gevuld met actuele boeken voor alle groepen van het basisonderwijs. Daarnaast krijgen de kinderen een Boekenbon van € 10,- waarmee zij met medewerking van boekhandel Primera uit Veendam direct een boek mogen uitzoeken.

Kinderboekenschrijver Chris Vegter
Na het officiële startschot is er een feestelijk programma voor groep 1 tot en met 8. Voor de kinderen van groep 1 en 2 gaat bibliotheekmedewerker Wil de Jong een boek voorlezen en verhalenverteller Erik van Dort neemt de kinderen van groep 3 tot en met 6 mee in een prachtige voorstelling.
Kinderboekenschrijver Chris Vegter verzorgt een workshop aan de kinderen van groep 7 en 8. Vegter stond vroeger zelf ook voor de klas en weet als geen ander hoe je kinderen kan motiveren zelf te gaan lezen.
Toen hij op een dag zijn leerlingen in groep 4 in de kring aan het voorlezen was uit een spannend boek, kreeg hij een wild idee. Terwijl zijn leerlingen genoten en op het puntje van hun stoel zaten, scheurde Vegter een bladzijde uit het boek. Als de kinderen wilden weten hoe het verhaal verder ging, moesten ze het zelf maar gaan lezen. Hij legde de bladzijde op de grond en meteen sprongen vijf kinderen van hun stoel om te gaan lezen. Daarna is Chris Vegter zelf verhalen en boeken gaan schrijven en heeft hij inmiddels 25 kinderboeken geschreven.