Regio

Regiobijeenkomsten WMO 2015 en Mantelzorgers



20150204_Regio_bijeenkomsten.jpg

WMO - De WMO 2015 is ingegaan. De gemeenten zijn nu verantwoordelijk voor de niet-medische zorg thuis. In de kranten en op TV zijn de eerste verontrustende berichten over bezuinigingen al verschenen.

Wat heeft de mantelzorger inmiddels gemerkt van de veranderingen in de zorg? Heeft de mantelzorger dit jaar al contact gehad met de gemeente? Is er al iemand bij hen thuis geweest om te praten over wat er voor hen gaat veranderen? Wat kan en wat moet beter? Graag horen we de ervaringen van de mantelzorgers zijn.

Ook dit jaar organiseert het Platform Hattinga Verschure, provinciaal platform voor de collectieve belangenbehartiging van mantelzorgers in de provincie Groningen, weer regioavonden. Dit keer op vijf plaatsen in de provincie. 

De uitkomsten van de regioavonden worden gebundeld en onder de aandacht van de gemeenten gebracht. Deze worden na afloop van de bijeenkomsten ook op de website van het Platform geplaatst.

Deze regiobijeenkomsten wordt in vijf verschillende plaatsen gehouden. Kan men niet op de ene, kan men rustig naar een andere bijeenkomst.

Sprekers zijn IJsbrand van der Krieke van Mezzo en Andries Kroese van Aandacht voor Iedereen.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mantelzorgers, ex-mantelzorgers, leden van WMO-raden, Participatieraden, Platforms Gehandicaptenbeleid, Seniorenraden, patiëntenverenigingen, andere belangenorganisaties en voor alle anderen die mantelzorgers een warm hart toedragen.

Sappemeer
Zuidhorn 
Bedum 
Loppersum 
Winschoten
24 februari 2015
26 februari 2015 
3 maart 2015 
5 maart 2015 
10 maart 2015
Zalencentrum Brandpunt
Balk Zalencentrum 
Trefpunt 
Ons Dorpshuis 
de Boschpoort 

Webadres: www.mantelzorgbijeenkomst.nl