Nieuws

Interculturele week in kleurrijk VeendamInterculturele week in kleurrijk Veendam

In de week van 8 tot en met 15 november is de interculturele week in Veendam. In deze week is er van alles te doen! Voor heel kleurrijk Veendam, jong en oud! Sommige activiteiten zijn bedoeld voor beroepskrachten, anderen zijn georganiseerd voor een breed publiek. Zaterdag 11 november, maandag 13 november en dinsdag 14 november zijn bedoeld voor een breed publiek.

Woensdag 8 november 2006
Jongerendebat in de Raadzaal van 10.45 uur tot 12.00 uur in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin, Hans Alders.

Donderdag 9 november 2006

Workshop Interculturele communicatie in het Noorderpoortcollege van 14.00-16.30 uur. De workshop wordt gegeven door mevrouw Jacomijn Hofstra, wetenschappelijk medewerkster van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Vrijdag 10 november 2006
Expertmeeting opvoedingsondersteuning onder begeleiding van mw. Kim Tsai, die zowel landelijk als regionaal veel ervaring heeft met projecten in het kader van interculturele opvoeding, ouderbetrokkenheid en vrouwenparticipatie. Deze expertmeeting wordt gehouden in het Noorderpoortcollege van 10.00 - 13.30 uur, inclusief lunch.

Zaterdag 11 november 2006
Markt en manifestatie in vanBeresteyn: een k(l)eur aan activiteiten in de foyer van het cultuurcentrum, de bibliotheek en het Veenkoloniaal Museum, zoals een infomarkt, muziek, dans, verhalen, zang, hapjes en nog veel meer! Voor iedereen gratis toegankelijk! Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u in vanBeresteyn terecht voor deze gezellige markt en manifestatie!

Maandag 13 november 2006

Interculturele Vrouwendag van 10.00-16.00 in de foyer van het Cultuurcentrum. Uw gastvrouw is wethouder Ankie Beenen. Mevrouw Kim Tsai, landelijk promotor, doet een inspirerende bijdrage. Sport- dans- en veilig-en-fit activiteiten in de middag. U bent van harte welkom in de Raadzaal vanaf 10.00 uur.

Ontmoetingsochtend
Bijeenkomst in de Raadzaal onder het genot van een kopje koffie. Mevrouw Ankie Beenen, wethouder, treedt op als uw gastvrouw en nodigt u uit samen in gesprek te gaan. Aan de ochtend zal verder een boeiende en stimulerende invulling worden gegeven door mevrouw Kim Tsai, die zowel landelijk als regionaal veel ervaring heeft met projecten in het kader van interculturele opvoeding, ouderbetrokkenheid en vrouwenparticipatie. Er is vrije toegang en u bent van harte welkom vanaf 10.00 uur.

Activiteitenmiddag
Het middagprogramma omvat sportactiviteiten en twee workshops.

Sportactiviteiten
De sportactiviteiten, waaronder o.a. een klimwand, worden gehouden in sporthal Sorghvliet van 14.00 uur tot 15.00 uur.

Workshop
Een workshop buikdansen en een workshop veilig-en-fit worden gehouden van 13.00 uur tot 15.00 uur in het Noorderpoortcollege. Beide workshops duren ongeveer een uur, zodat, bij voldoende belangstelling, deelname aan allebei mogelijk is.

In verband met de organisatie en voorbereiding van de workshops wordt u vriendelijk verzocht u hiervoor vooraf op te geven. Dat kan schriftelijk: gemeente Veendam, t.a.v. W. van der Kolk, Postbus 20004, 9640 PA Veendam of per e-mail: jsmit@compaenveendam.nl of willy.van.der.kolk@veendam.nl.

Dinsdag 14 november 2006

Een tentoonstelling van zelfgemaakte kunst- en creativiteitsproducten met een intercultureel tintje. Veiling van producten door wethouder Klaas Steenhuis om 16.00 uur.

Woensdag 15 november 2006

Kinderdebat en sportactiviteiten in cultuurcentrum vanBeresteyn.

De Interculturele week wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Compaen, het Noorderpoortcollege, de bibliotheek, de muziekschool, de Turkse gemeenschap, scholen en diverse andere betrokkenen. Zie ook www.veendam.nl voor meer informatie!