Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans getint kamermuziekconcert in Huis voor de Kunst

Door Eindredactie op woensdag, 4 februari, 2015 - 06:50

Op zaterdagavond 14 februari zal stichting Muziek & Kunst menig muziekliefhebber een groot plezier doen met  een Frans getinte ‘quatre-mains‘ programma. Twee bekwame pianistes zullen u met toewijding, afwisselend laten genieten van hartveroverende melodieën, opwekkende ritmes en wendingen vol weemoed en dramatiek. Een programma vol herkenning maar ook van onverwacht muzikaal avontuur. 

Irina Osetskaya studeerde af aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg. Osetskaya is als pianiste verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen voor strijkers van de ‘Jong Talent Klas’ en heeft een eigen lespraktijk.
Herma Heijberg studeerde naast medicijnen ook piano en soleerde in het Lingener Kammer Orchester in Frankrijk. Ook soleerde zij  met het Drents Symfonie Orkest tijdens diverse orkestenfestivals in o.a. Chemnitz (D) en Lyon (F). Herma Heijberg is momenteel altvioliste bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Sinds twee jaar heeft Heijberg  onder supervisie van Irina Osetskaya haar studie piano weer opgepakt.

Op Valentijnsdag brengen beiden pianistes de hierbij verworven muzikale resultaten graag ten gehore aan het publiek in het Huis voor de Kunst. Het publiek wordt tevens in de gelegenheid gesteld voor het bezichtigen van de kunstcollectie in het Huis voor de Kunst.

Locatie: Stationsstraat 10 te Veendam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee  en traktaties
Voor meer info en reserveringen: www.muziekenkunst.com of www.vkso.nu

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.