Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek Veendam wint Runnersprijs 2014

Door Eindredactie op vrijdag, 30 januari, 2015 - 13:19

PRIJS - Bibliotheek Veendam is winnaar geworden van de Runnersprijs 2014. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan één van de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam.

De Runnersprijs wordt jaarlijks toegekend aan de Bibliotheek die de beste resultaten heeft behaald. Het winnende team ontvangt een geldbedrag van 300 euro dat vrij besteed mag worden in de vestiging. Bibliotheek Veendam haalde in 2014 het beste resultaat.  Op de tweede plaats eindigde Bibliotheek Zuidbroek, gevolgd door Bibliotheek Oude Pekela.

Stijging leden
Bibliotheek Veendam heeft de Runnersprijs 2014 te danken aan een stijging van het aantal bibliotheekleden. Ten opzichte van 2013 steeg het aantal leden met bijna 3,5 %. Ook de Bibliotheek in Oude Pekela verwelkomde het afgelopen jaar meer leden.

Selfservicebibliotheken
In 2014 werden vier bibliotheken aangepast tot selfservicebibliotheken met ruimere openingstijden. In Meeden, Zuidbroek,  Noordbroek en Oude Pekela kunnen leden nu vijf dagen per week materialen lenen, inleveren en reserveren. Komend jaar zal ook Bibliotheek Nieuwe Pekela worden aangepast naar een selfservicebibliotheek.