Overslaan en naar de inhoud gaan

Computercursussen Web in de Wijk Veendam

Door op donderdag, 22 januari, 2015 - 13:36

WEB IN DE WIJK - De vrijwilligers van Web in de Wijk Veendam hebben in de afgelopen vier jaar al meer dan 200 cursisten geholpen bij het wegwijs worden op de computer.   

De basiscursus “Kennismaken en omgaan met de computer” is een groot succes. Onderdelen die aan bod komen zijn: hoe werkt een computer, programma’s en vensters, hardware en software, tekstverwerking, bibliotheken met mappen en bestanden, internet, e-mailen en veilig gebruik van de PC. De lessen worden gegeven op dinsdag in Dorpshuis Bijleveld in Wildervank en op woensdag in de Meridiaan in Veendam. Er wordt gewerkt op laptops van Web in de Wijk Veendam. Door de cursus krijgen de deelnemers inzicht in de werking en het gebruik van de computer. De gehele cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur. De kosten hiervan, incl. een cursusboek, zijn € 12,50.

Ook geven we workshops van 3 lessen, per les 2 uur. Kosten : € 4,50 per workshop.

  1. Etiketten, visitekaartjes en adresbestand maken in Open Office.
  2. Sociale media: Facebook en Skype.
  3. Fotobewerken met Picasa.
  4. Omgaan met Tablet of Ipad.
  5. Adresbestand en etiketten en visitekaartjes.

Bij voldoende belangstelling geven we ook de workshops: Digid aanvragen en Belastingformulier downloaden, Internetbankieren, Powerpoint en Excel in Open Office. 

Op Facebook zijn we te vinden als Webindewijk Veendam en www.webindewijkveendam.nl is de website.

Web in de Wijk Veendam is elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Veencompas aanwezig met inloopochtenden, in de ruimte van het Activiteitenplein, ingang Ontmoeting, aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Iedereen die kennis wil maken met de computer of een vraag heeft waar hulp bij nodig is kan hier binnenlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden, de inloop en de hulp is gratis .

Hier zijn laptops aanwezig en u kunt ook uw eigen laptop meenemen.

In de schoolvakanties zijn we niet aanwezig met de inloop.

Voor meer informatie of aanmelden: Jantina Hoving, tel.: 0598-620829 / 06-50291195 of per e-mail: webindewijkveendam@hotmail.nl