Nieuws, Bogdike

Flower Power festival in Veendam
Bogdike organiseert festival voor de 5e keerFESTIVAL - Voor de 5e keer Flower Power festival in Veendam. Op zaterdag 30 mei 2015 creëren de mensen van Bogdike net als voorgaande jaren op 7 plekken in het centrum van Veendam podia en nodigen ze beginnende pop/rockbands en artiesten maar ook gevorderde bands uit om zich aan het publiek te presenteren. Bij deze een oproep om daaraan mee te doen.

In de provincie wordt heel veel muziek gemaakt. Singer/songwriters, rock bands, rythm and blues vertolkers, Indierock, folkgroepen: heel veel mensen maken muziek als hobby. Probleem daarbij is altijd, dat na maanden oefenen in de oefenruimte mensen hun muziek wel eens wil presenteren. En hoe prachtig iedereen ook haar of zijn best doet....het is buitengewoon lastig een podium te vinden waar je je als beginnende muzikant of act kan presenteren. Ook heb je vaak geen flauw benul of de muziek die jij maakt door mensen leuk wordt gevonden. Het Flower Power Festival is er voor die categorie muzikanten. De opzet van het festival is als volgt. Iedereen die mee wil doen wordt uitgenodigd zich te melden bij Bogdike. Dat kan bij Bé Wever (be.wever@netvisit.nl). De mensen die zich aanmelden worden verdeeld over de podia in Veendam en krijgen ongeveer een uur de tijd om zich te presenteren.

Bogdike benoemt een groep wijze muziekmensen die al die podia bezoeken, en na wijs beraad 3 beginnende bands aanwijzen om op een vrijdagavond in café De Toeter te Veendam uit gaan maken wie in aanmerking komt voor een dag studio, aangeboden door Dik Pomp van AS de Fabriek in Veendam.

Dik heeft jarenlang ervaring als professioneel muzikant (drummer van Melrose) en is verantwoordelijk voor de techniek en alle adviezen betreffende de opnames. Kortom een schitterend begin van een eventuele muzikale carrière. Mensen kunnen zich nu aanmelden. Vorige jaren was het festival zeer succesvol.

En de gelukkigen die al een dag studio verzilverden waren: “The Anti D’s” en “Gentleman Skull”.
  
www.bogdike.nl