Overslaan en naar de inhoud gaan

Scenarioschrijfster Chris Westendorp leidt Boek & Film in

Door Eindredactie op vrijdag, 9 januari, 2015 - 08:43

BOEK EN FILM - Hoe vertaal je een roman naar een filmscript? Maandag 19 januari geeft scenarioschrijfster Chris Westendorp antwoord op deze vraag tijdens Boek & Film ‘Dorsvloer vol confetti’.

Filmhuis vanBeresteyn en Bibliotheek Veendam zijn in 2014 gestart met Boek & Film. Vier keer per jaar wordt in Theater vanBeresteyn een boekverfilming vertoond die door een deskundige wordt ingeleid.

Maandag 19 januari draait de Nederlandse film ‘Dorsvloer vol confetti’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Franca Treur. Scenarioschrijfster Chris Westendorp schreef voor deze film het script. Tijdens de inleiding zal Westendorp vertellen hoe zij het boek van Franca Treur heeft vertaald naar een filmscript. Welke keuzes heeft zij moeten maken? De inleiding begint om 19.15 uur.

Dorsvloer vol confetti
‘Dorsvloer vol confetti’  vertelt het verhaal van de jonge Katelijne die opgroeit in een boerengezin in Nederland. Uitverkoren zijn is het belangrijkste levensdoel in dit strenggelovige milieu. Maar voor Katelijne zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel?

  • Maandag 19 januari
  • Aanvang inleiding 19.15 uur
  • Aanvang film 20.00 uur
  • Locatie Theater vanBeresteyn, Museumplein 5 Veendam
  • Prijs € 4,50 voor bibliotheek- en filmhuisleden en € 7,- voor niet-leden
  • Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, via vanberesteyn@veendam.nl of bel 0598-634566