Overslaan en naar de inhoud gaan

Een zonnige Midwintertocht WSV Langebosch

Door Henk Drenth op maandag, 5 januari, 2015 - 14:13

20150104_Zonnige_Midwintertocht_WSV-Langebosch_1.JPG

OMMETJE - Afgelopen zaterdag was er voor de diehards van de kanovereniging WSV Langebosch een “warmlopertje” van ca 3 kilometer bij de thuisbasis in Borgerswold. Even een probeertocht en ook om te kijken hoe alles er bij staat. Naast initiatiefnemer Alex Kuipers was er deelname van Robert Greven en van voorzitter Gerard Boer. Rond een uur of 2 waren de heren in het clubgebouw aanwezig, en kwam ook clublid Henk Drenth nog even een kopje koffie meedrinken. Rond 20 voor 3 werden de kano’s te water gelegd, en kon de Midwintertocht beginnen. Gerard in zijn vlakwater-kano, en Robert en Alex in de “canadees”.

Onder de brug door voeren de drie heren langs de dwarsbalk de Peerdewaske op, de balk ligt er om te voorkomen dat motorboten daar ook kunnen komen. Er werd koers gezet in de richting van de kinderboerderij. De kanoërs hadden de watertjes helemaal voor zich alleen, tot op de plas van de waterskibaan. Maar ook daar was het zeer rustig. De laagstaande zon gaf de bomen en de takken een warme kleur, met de weerspiegeling in het rimpelloze water gaf het een mooi tafereeltje.

20150104_Zonnige_Midwintertocht_WSV-Langebosch_4.JPG

Over het meertje bij de voormalige vuilstort werd nog een ronde gevaren, alvorens buitenom weer naar het clubgebouw terug te keren. Daar wachtte nog een thermoskan met warme koffie. Maar eerst de boten weer terug gestald. De warmlooptocht zat er weer op.  

De tweede tocht van het nieuwe seizoen wordt op 29 maart gevaren, het is de Openingstocht naar Bareveld. Maar in de tussenliggende periode een extra tocht inplannen bij mooi weer is altijd mogelijk.

Op de website van WSV Langebosch staat de gevarieerde tochtenkalender van het kersverse vaarseizoen online. Met vaartochten in en buiten de provincie. Zoals onder andere het kampeerweekend tijdens de Veluwerally op de IJssel, met een afstand van 35 tot 100 kilometer. Ook het Kanoweekend Weerribben en de Alde Faenen in Friesland staan geprogrammeerd.

In de provincie heeft men 6 dagen vaarplezier tijdens de Internationale Stad & Ommelandtocht, welk in augustus plaats gaat vinden. Het varen rondom Emden in Duitsland beloofd ook een leuke tocht te worden. Op de website van de kanoclub (klik hier) is uiteraard meer informatie over de vereniging te vinden.

20150104_Zonnige_Midwintertocht_WSV-Langebosch_3.JPG