Nieuws, Regio

Sinterklaasfeest De Butte in Borgercompagnie



IMG_8734.JPG

Door Jans Meijer

Bij de Butte op Borgercompagnie stonden de kinderen op het plein met grote spanning te wachten op Sinterklaas en zijn Pieten. Maar wachten duurt lang, waar blijven ze nou! Om half negen komt er in de verte een politiebusje met toeters en bellen aangereden. Waar zal die heen gaan kwam vroeg een kindje zich af en tot ieders verbazing stopte het busje bij de school en wie stapten daar uit? Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten! En ja hoor Opa Piet was er ook bij, wel slecht ter been maar daar kwam ook nog een rolstoel en twee krukken uit het busje te voorschijn. Die waren voor Opa Piet en al snel werd er een rondje op de schoolplein gemaakt. Sinterklaas werd door de kinderen verwelkomt en hij gaf ze allemaal een hand. 
Sinterklaas en de Pieten waren blij dat ze eindelijk naar binnen mochten want buiten was het koud. Binnen gingen ze langs de klassen en richting gymzaal waar de kinderen spelletjes aan het doen waren. De Pieten konden niet  wachten en waagden zich ook tussen de kinderen en dat zorgde voor grote pret. Sinterklaas kreeg ook al gauw de kriebels en ging ook meedoen met de spelletjes zoals ringen gooien.
De kinderen waren maar wat blij dat Sinterklaas op zijn verjaardag toch op school langs kon komen en hij had voor alle kinderen natuurlijk nog een cadeautje meegebracht.

Fotoalbum