Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers Veendam in het zonnetje gezet
Veenkolonaal Museum wint Lokale compliment
Update video

Door Eindredactie op maandag, 24 november, 2014 - 12:35

0141122_Vrijwilligers_Bedankt_Foto550-MUE4N3E6.jpg

Tekst Jacob Kuipers

BEDANKT - 'De vrijwilligers zijn mensen die dag en nacht klaar staan voor een ander en worden pas gemist als ze er een keer niet zijn'.
Hotel Parkzicht was afgelopen zaterdag het decor waar de vrijwililgers in het zonnetje werden gezet en waar de Locale complimenten werden uitgedeeld.  De Rabobank, de gemeente Veendam en welzijnsorganisatie Compaen drukten hierbij hun waardering uit voor het werk wat de vrijwilligers en de organisaties hebben gedaan.

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar de koninklijke EHBO vereniging uit Wildervank. En dan de podiumplaatsen. Een bronzen plak kreeg het Steunpunt Mantelzorg uit Veendam en het zilver ging naar Stichting Kledingbank Maxima. De gouden plak is gegaan naar het Veenkoloniaal Museum. Tijdens de huldiging viel Dick Ploeger van de Rabo-bank (voormalig doelman van BV Veendam) bijna van het podium. Maar viar een 'slangenmens' act, kon hij de val pareren en bleef ternauwernood op de been.

0141122_Vrijwilligers_Bedankt_Foto550-SSDOB8SH.jpg

Veel bekende prominenten uit de Veendammer samenleving gaven acte de presénce, waaronder de burgemeester en wethouders, de raadsleden en medewerkers van de Rabobank, de gemeente en Compaen, om de 400 vrijwilligers te bedienen. De 'obers' waren allemaal gekleed in een zwart-wit tenue. Een zwart jasje en een witte schort. En ze hadden het razend druk om al die vrijwilligers te voorzien van een drankje en een hapje.  

Als volleerde obers soleerden zij langs de tafels om deze 'gladiatoren' van een 'natje en een droogje' te voorzien. En ook de muzikale omlijsting stond borg voor een geweldige middag. Dat werd verzorgd door Erwin de Vries (bekend van RTV-Noord) en door Pieta Loots, de 'Corry van Gorp' van Veendam.


Fotoalbum: