Nieuws, Bogdike

Bogdike avond met Eric Devries & band en
Dusty Hat in dorpshuis ZuidwendingBOGDIKE - Op zaterdag 29 november 2014 een donateurs en sponsoravond m.m.v. Eric Devries + band en een nieuwe formatie van Gerry Wolthof “Dusty Hat”. Maar ook niet donateurs en niet sponsoren zijn deze avond tegen een entree van € 7,50 van harte welkom.

Eric Devries
Hij schreef zijn eerste liedje in 1976, vlak voor dat de punk in Nederland hem de weg naar het podium wees. Hij stond op zijn 18de in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Hij won op een haar na de Grote Prijs van Nederland (The Big Easy '92) en debuteerde uiteindelijk met een opmerkelijk 'Americana' album (Little of a Romeo') in 2004. Hij stak de oceaan over om te touren in Oklahoma en nam aldaar een aantal liedjes op voor zijn tweede plaat. Zeven jaar na 'Sweet Oblivion' is er eindelijk weer een plaat van singer-songwriter Eric Devries. 'Seven years of bad luck' of een geval van 'life is what happens while your busy making other plans'? Devries spreekt via zijn liedjes.
'Close to Home' heet zijn derde solo cd en het is wellicht zijn meest biografische tot nu toe. Liefde, leven, dood, afscheid en opnieuw beginnen. Spijt en excuses of juist de viering van het leven. Grote thema's die Devries aansnijdt met goed gevoel voor woord en humor, soms persoonlijk, soms tongue in cheek. Vooral ook over de relatie tussen man en vrouw.  Reizen is een ander groot thema in de liedjes van Devries. Zo bezingt hij onder meer zijn geboortestad Amsterdam, verhaalt over het wel en wee van een singer-songwriter en neemt je mee op een road-trip langs Tulsa, Birmingham en Jeruzalem.

Dusty Hat
Dusty Hat is een nieuw geformeerde band rondom de Veendammer Gerry Wolthof. Na het uiteenvallen van Still Going West is Gerry nog volop bezig met het uitbouwen van diverse andere muzikale projecten waaronder ook Dusty Hat valt. Naast Gerry zijn er de bandleden Marianne van der Velde, Ilona van Veen en Hans Steneker. Dusty Hat speelt muziek van o.a. Gram Parson, Neil Young etc.

De avond wordt gehouden in dorpshuis De Wending te Zuidwending.

De aanvang is rond 20.30 uur, de zaal gaat open om 20.00 uur.

De entree is voor donateurs en sponsoren gratis.

De entree voor niet donateurs en sponsoren bedraagt € 7,50.