Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygym krijgt subsidie voor RealFit Veendam

Door op donderdag, 9 oktober, 2014 - 17:15

Oxygym.png

REALFIT - Sportcentrum Oxygym heeft in juni van dit jaar in samenwerking met Team Sport van de gemeente Veendam een subsidieaanvraag ingediend in het kader van de ‘Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht’. Er is een aanvraag gedaan voor het project RealFit Veendam en deze is gehonoreerd!

RealFit is een cursus voor jongeren van 12 tot 18 jaar met (beginnend) overgewicht en hun ouders. Bij RealFit volgen deelnemers geen streng dieet, maar het belangrijkste is dat jongeren zich beter gaan voelen en plezier krijgen in sporten en bewegen. De cursus duurt 13 weken en bestaat uit o.a. gevarieerde beweeglessen, voedingslessen, ouderavonden en vaardigheidslessen. Tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2017 wordt RealFit Veendam drie keer uitgevoerd. Aan één cursus kunnen 12 tot 15 jongeren deelnemen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat jongeren die hebben deelgenomen aan de cursus goede resultaten behalen, zowel qua sportbeleving als op gewichtsreductie.

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met de projectleider Calixto Brouwn van Sportcentrum Oxygym, 0598-633514, e-mail: calixto@oxygym.nl

De Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht is ontstaan uit het Lenteakkoord, waarbij het Kabinet extra maatregelen heeft genomen ter preventie van overgewicht bij kinderen en jongeren.