5 judoka's Judoschool Veendam geplaatst voor NK

Door op zondag, 5 oktober, 2014 - 20:58

JUDO - Tijdens het Nationaal Kwalificatie Toernooi in Eindhoven hebben de wedstrijdjudoka's van Judoschool Veendam uitzonderlijk gepresteerd. De pupillen van trainer Marcel Joling waren in topvorm, maar liefst 5 judoka's hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 18 en 19 oktober.

Tijdens dit NK zullen de beste 6 judoka's van het NKT samen met de kampioen van vorig jaar en een wildcard gaan strijden om de Nationale titel. Wereldtoppers als Henk Grol, Dex Elmont en Kim Polling zullen op ditzelfde kampioenschap in actie komen.

Afgelopen zaterdag behaalde Thijmen Engels tijdens het NKT een 3e plaats in de klasse -73 kilogram. De 22-jarige judoka verloor alleen zijn halve finale van Tjeerd Tjeerdsma maar al zijn andere wedstrijden won hij met een vol punt. In een deelnemersveld van 40 judoka's uiteindelijk een hele knappe 3e plaats.

Ook brons was er voor Kim Smit in de klasse -57 kilogram. Na een winstpartij met ippon werd verloren van Kim Franssen. Vervolgens wist Kim maar liefst 4 wedstrijden achtereen met ippon te winnen en werd uitstekend en verrassend 3e. De derde bronzen plak was voor Elisabeth Meijer. De nog maar 18-jarige Elisabeth was niet in haar beste doen maar knokte zich uiteindelijk wel naar een knappe derde plek in de klase -78 kilogram.

Aniek Potze scoorde in de voorronde een fraai punt maar verloor helaas haar wedstrijd om de 3e plek en werd 5e in de klasse -70 kilogram.

Ingrid Engwerda won met vol punt van Yvette Willems uit Nijmegen en behaalde uiteindelijk een 6e plaats en daarmee rechtstreekse plaatsing voor het NK in de klasse -78 kilogram.

Kim Smit is de enige van het vijftal die al eerder heeft deelgenomen aan een NK senioren. De andere 4 judoka's maken dus hun debuut op het NK senioren.

Trainer Marcel Joling ziet gelukkig terug dat het verdere optimaliseren van de trainingen en het bezoeken van verschillende internationale trainingsstages in de voorbereiding zijn effect absoluut hebben.