Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep Sorghvliet treedt weer op

Door op maandag, 22 september, 2014 - 18:01

20140922_Bob_Wever_in_actie_00.jpg

TONEEL - De toneelgroep van Wijkvereniging Sorghvliet is weer druk aan het repeteren. Zij naderen namelijk zo langzamerhand de uitvoeringsdata in november. De uitvoeringen zijn altijd in het Gronings dialect en te zien in wijkcentrum de Dukdalf te Veendam. Zoals jaarlijks gebruikelijk is wordt het stuk gespeeld in drie bedrijven.  

Op zaterdag 15, vrijdag 28 en zaterdag 29 november speelt de toneelgroep het stuk ‘Spieker Willem wat hej toch uutvreten’. Het stuk gaat over vier heren die ontwaken na een zware avond feesten. Door voormalig alcohol gebruik hebben alle vier heren last van een zogenaamde black out. Ze weten een aantal dingen niet meer te plaatsen en kunnen zich weinig herinneren wat er allemaal is gebeurd. Tot dat de huishoudster van de pastoor allerlei voorwerpen in haar slaapkamer tegenkomt. Dit levert prachtige en lachwekkende beelden op. 

20140922_Erik_Wijsbeek_en_Dea_Hofman_in_actie_00.jpg

Het stuk is geschreven door Bernd Gombold. Ben ten Velde heeft het stuk bewerkt en vertaald naar het Groningse dialect. De grime wordt gedaan door Hennie Doddema. Jo Biemolt neemt waar als souffleur en Haiko Tiggelaar is regisseur. De verdere rolverdeling:

  • Willem Spieker, die graag bier lust: 
    Rekina Sterenborg
  • Triene Spieker, zijn vrouw is energiek en heeft duidelijk de broek aan: 
    Tineke Pertien
  • Frank Spieker, de zoon die kan liegen alsof het gedrukt staat:
    Hennie Weijer
  • Johan Grooten, vriend van, veldwachter en niet al te snugger:
    Koos de Vries
  • Rita Grooten, vrouw van Johan en heerszuchtig en meedogenloos:  
    Gebinna Oldenburger
  • Gertruide, huishoudster van de pastoor met Duits accent en op leeftijd: 
    Mirjam de Jonge
  • Chris Knoop, dirigent van het muziekkorps en een driftkikker:
    Erik Wijsbeek

Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar in Dukdalf en kosten slechts €5,- per stuk. De zaal in de Dukdalf zal op zaterdag 15, vrijdag 28 en zaterdag 29 november om 19:00 uur open gaan. Om 20:00 uur begint de voorstelling.

Lijkt het jou leuk om zelf op het toneel te staan en de mensen aan het lachen te krijgen nodigen we je uit om een keer op maandagavond langs te komen in Dukdalf. De toneelgroep van Wijkvereniging Sorghvliet repeteert elke maandagavond in Dukdalf van 19:30 uur tot 22:30 uur.