Regio

Ideeënbank Groningen officieel in gebruikVoor de beste initiatieven voor stad en ommeland

MUNTENDAM - Op zaterdag 20 september neemt Marianne Besselink de Ideeënbank Groningen officieel in gebruik. Dit gebeurt van 14.45 tot 15.00 uur in de Heemtuin Muntendam (Nieuweweg 127, 9649 AD  Muntendam), tijdens de inloop van het Oogstfeest van de initiatieven van de Dag van de Daadkracht. U bent van harte uitgenodigd voor een gesprek met Marianne Besselink op de Ideeënbank, over de Ideeënbank Groningen, de website www.ideeenbankgroningen.nl en de ideeënmakelaars.

De beste initiatieven voor stad en ommeland
Op ideeënbankgroningen.nl hebben we de beste initiatieven van Groningen verzameld. Deze initiatieven zijn heel divers qua onderwerpen, van de  plannen om het dorpshuis te vernieuwen, een voetbalveld aan te leggen of een dorpsmoestuin te beginnen. Naast een groot aantal projecten bevat de website ook nuttige informatie en tips. De twee nieuwe ideeënmakelaars van de provincie zijn inmiddels begonnen in hun functie. Zij kunnen inwoners verder helpen bij de opzet en uitvoering van hun plannen door advies, hun netwerk en kennis. Kortom, maak gebruik van de kennis en ervaring die er al is of ga voor inspiratie naar www.ideeenbankgroningen.nl.

Bron van informatie en inspiratie
Als het aan de provincie Groningen ligt is deze website straks de plek waar je naartoe gaat voor tips, informatie en inspiratie als je als inwoner met een bewonersinitiatief en vragen rondloopt. Of als je als gemeente hierover een vraag krijgt. Uit onderzoek bleek dat overheden en initiatiefnemers elkaar niet altijd even gemakkelijk vinden. Met de komst van de Ideeënbank Groningen denkt de provincie hierin verbetering te brengen.