Regio

Basisscholen in Muntendam openen
‘de Bibliotheek op School’MUNTENDAM - Dinsdag 30 september worden op OBS Burgemeester Verkruisen en CBS De Parel in Muntendam nieuwe schoolbibliotheken geopend. Met ‘de Bibliotheek op school’ willen gemeente, Bibliotheek en de basisscholen het (voor)lezen stimuleren.

Met ‘de Bibliotheek op school’ gaan de basisscholen in Muntendam, de gemeente Menterwolde en de Bibliotheek een meerjarig samenwerkingsverband aan. De leesconsulent van de Bibliotheek zal hierbij intensief samenwerken met de leescoördinatoren van de scholen. Zo wordt er structurele aandacht voor lezen en mediawijsheid ingeroosterd. Er is er een nieuwe collectie boeken aangeschaft, die in een aantrekkelijke omgeving binnen de school zijn geplaatst. Daarnaast zijn alle leerlingen lid geworden van de Bibliotheek.

Naast De Parel en Burgemeester Verkruisen zal ook OBS Europaschool in Muntendam een nieuwe schoolbibliotheek krijgen. Deze bibliotheek wordt op een later moment in gebruik genomen.

Wethouder Jan Batelaan start project Lezen is leuk!
Binnen ‘de Bibliotheek op de school’ start de Burgemeester Verkruisen op dinsdag 30 september het project Lezen is leuk! Het startschot wordt deze dag gegeven door wethouder Jan Batelaan.

Lezen is leuk! richt zich op de ondersteuning van basisscholen in de krimpgebieden Noord-Oost Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen. Honderd scholen in deze gebieden krijgen een speciale boekenkast gevuld met actuele boeken voor de groepen. Lezen is leuk! is een initiatief van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland.

De leerlingen van de Burgemeester Verkruisen krijgen een Boekenbon van 10 euro, waarmee ze tijdens de aftrap van het project een boek voor zichzelf mogen uitzoeken.

In mei van dit jaar startte Openbare Jenaplanschool de Ommewending  in Veendam al met het project Lezen is Leuk!