Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing Groei en Bloei over de 'Vier seizoenentuin met bomen en struiken'

Door op maandag, 15 september, 2014 - 08:57

LEZING - Op woensdag 24 september 2014 wordt er in wijkcentrum de Dukdalf te Veendam een lezing over de "4 seizoenentuin met bomen en struiken" gehouden door Jan Loots. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage's en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Jan Loots en Stijnie Veendorp hebben een tuin met een oppervlakte van 5000 m2. Veel verschillende boomsoorten en coniferen vormen samen een arboretum waarin de sfeer wordt bepaald door de harmonie tussen hoog en laag. De combinatie zorgt voor een besloten sfeer en een verhoging van de biodiversiteit (de verscheidenheid aan levensvormen). Een mooi kleurenpalet zowel in het voorjaar, als ook in de zomer en de herfst, maakt samen met de verschillende bladvormen de tuin compleet. Tijdens de lezing zal worden in gegaan op de opbouw van de kruid- struik- en boomlaag en de stam- en boomvorm.