Overslaan en naar de inhoud gaan

10 jaar parkstadveendam.nl Jubileum gevierd met vernieuwde website

Door op donderdag, 11 september, 2014 - 18:00

10 JAAR - Dinsdag 16 september 2014 is het precies 10 jaar geleden dat het eerste bericht geplaatst werd op parkstadveendam.nl. Wat begon als een experiment van Willem van der Werf om te kijken of hij met een database en een scripttaal een dynamische website kon maken groeide uit tot een toonaangevende nieuwssite voor Veendam en omgeving.

Al 10 jaar lang proberen de vrijwilligers het lokale nieuws van Veendam en omstreken onder de aandacht te brengen van het publiek. Grote gebeurtenissen zoals de moord op de Langeleegte en kleine gebeurtenissen die de landelijke of regionale nieuwssites nooit zouden verslaan zoals de intocht van de avondvierdaagse of de jaarlijkse braderie. Meerdere websites hebben dit geprobeerd in de afgelopen 10 jaar maar parkstadveendam.nl is de enige die het zo lang volhoudt in Veendam.

Met zo'n 2,5 miljoen hits en 10.0000 unieke bezoekers per maand voorziet parkstadveendam.nl in een behoefte aan lokaal nieuws. Deze behoefte kwam onder andere tot uiting door het winnen van de aanmoedigingsprijs in 2007 en de eerste prijs in 2009 van de lokale complimenten, een initiatief van de Rabobank. Ook worden de foto's van de site regelmatig gebruikt door andere media. Parkstadveendam.nl wordt volledig verzorgd door vrijwilligers en de explotatie wordt gefinancierd door advertentie inkomsten.

Parkstadveendam.nl bedankt al haar lezers, vrijwilligers en adverteerders voor hun inzet waardoor zij al een decennium lang kan bestaan.

Op dinsdag 16 september gaat onze vernieuwde website online om daarmee het volgende decennium in te gaan, met een nieuw en fris uiterlijk.