Overslaan en naar de inhoud gaan

Bingoavond wijkvereniging Sorghvliet weer van start

Door op woensdag, 10 september, 2014 - 12:32

BINGO - Donderdagavond 10 september staat de eerste bingoavond van het seizoen weer op het programma. Na jarenlange inzet van Roelie en Jan van Dijk, Jan Blaauw en Bob Wever nemen vanaf dit seizoen andere personen de bingoavond van de wijkvereniging over, georganiseer door de dames Petra Hiemstra, Hilda van IJsselmuide en Monique van IJsselmuide.

Om tijd te besparen worden bij binnenkomst alle bingokaarten verkocht en zal er tijdens de bingo zelf niets meer worden verkocht. Voorheen gebeurde dit na een aantal rondes tussendoor.

De bingodames willen eerst 5 rondes spelen. Daarna volgt er een kleine pauze waarin iedereen zijn/haar bon kan inleveren voor de snacks. Daarna volgen er weer 5 rondes. Na de 5 rondes volgt er een grote pauze waarin mensen zijn of haar snacks kunnen eten. Na de grote pauze volgen er weer 5 rondes en een laatste superronde. De bingokaarten (alle rondes bij elkaar) kosten slechts €10,- euro!

De bingo werkt net als andere jaren. Op een kaart is het de bedoeling om eerst het bovenste (boe) of onderste (ba) rijtje vol te krijgen. Als de boe en ba eruit zijn gaan we verder voor de volle kaart en dat noemen we gewoon bingo. Bij elke ronde (boe, ba en bingo) krijgen de mensen een prijs mits de bingo is goedgekeurd. In de allerlaatste ronde, genaamd de superronde, doet ook het middelste rijtje mee: Dukdalf.

De bingoavond begint standaard elke tweede donderdag van de maand om 19:45 uur in de Dukdalf aan de Reede in Veendam. Voor vragen en opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met Hilda, Monique en Petra.