Overslaan en naar de inhoud gaan

Squasher Maikel Beijne uit Veendam eerste in Delft

Door op dinsdag, 9 september, 2014 - 07:00


links squasher Maikel Beijne

SQUASH - Afgelopen weekend werd Maikel eerste op het squashtoernooi in Delft, georganiseerd door Kean sport.

Voor de eerste keer heeft Maikel besloten, na heftige trainingen, zich in te schrijven voor een niveau hoger (Niveau C) dan dat hij speelde (Niveau D). Met spanning vertrok de jonge Veendammer om 7 uur s'ochtends met zijn moeder naar Squash Delft om zich te meten met betere spelers dan voorheen. Met duidelijke instructies begon Maikel zijn wedstrijd. Met grote overgave wist Maikel zijn kwalificatie wedstrijd naar zich toe te trekken en wel met een sterke 3-0 overwinning. Hiermee was Maikel gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. Ook de tweede wedstrijd won hij met 3-0.

Als laag geplaatste speler is er een groot nadeel in de loting. Hiermee trof Maikel de als eerste geplaatste speler. De zeer getalenteerde Levi Overkleeft was zijn volgende tegenstander in de halve finale. Levi is een jonge vent die technisch hoogstaand is. Maikel wist de dreiging in de wedstrijd goed op te pakken door "powerplay" uit te voeren op de fysiek minder sterke Levi. Powerplay is het hard slaan van de bal zodat het spel tempo word verhoogt. Hierdoor kon hij ook deze wedstrijd met 3-1 naar zich toe trekken.

Door de sterke overwinning moest Maikel het opnemen tegen als 3 geplaatste Stefan Janssen. De finale werd ingegaan met een hoop vergaarde zelfvertrouwen van de voorgaande wedstrijden. Met de spannende games standen kon Maikel de wedstrijd en de toernooizege naar zich toe trekken met 3-0, 12-10, 11-7 en 13-11.