Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Op Reis' naar het verleden in en rondom Bareveld

Door op maandag, 8 september, 2014 - 12:28

MONUMENTENDAG - Op reis' is dit jaar het thema van de Open Monumentendag welke plaatsvindt op zaterdag 13 september 2014. Tijdens deze dag kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur diverse monumenten in de omgeving bezoeken. Ook bezoekt u diverse musea in de Veenkoloniën gratis of tegen een sterk gereduceerde prijs.

De gemeenten Veendam en Pekela organiseren de Open Monumentendag samen met buurgemeenten Aa en Hunze en Stadskanaal en buurtvereniging Wildervank. Kijkt u voor het exacte programma en vertrek- en aankomsttijden van de vervoersmiddelen op www.veenkolonien.groningen.nl

Huize Bareveld
Als centraal punt is Huize Bareveld gekozen. Hier komen verschillende wegen, kanalen en de spoorlijn van de STAR samen. Bij Huize Bareveld zal de officiële opening rond 9.45 uur plaatsvinden door de burgemeesters van de samenwerkende gemeenten. Van hieruit worden verschillende activiteiten georganiseerd met vervoersmogelijkheden richting de vier gemeenten. Bijna alle vervoersmogelijkheden worden u gratis aangeboden.

Programma Huize Bareveld in het kort
Vanuit Bareveld vaart de Familietrouw richting Stadskanaal en vaart De Snikke richting Eexterveensekanaal. Verder zal vanuit Bareveld een bus rijden richting Stadskanaal, Pekela en Veendam. De STAR rijdt deze dag met een aangepast rijschema en stopt deze dag in Bareveld. In Huize Bareveld worden lezingen gehouden, diapresentaties, foto expositie en filmpjes getoond. Ook worden in de omgeving van Bareveld onder leiding van landschapsgidsen wandel- en fietstochten georganiseerd. Op het terrein bij Huize Bareveld zullen ook een brandweerauto en pipowagens te bezichtigen zijn. Ook is er een draaimolen, (kinder) kop van jut en geeft het koor Vriendenkring 's middags twee keer een optreden.

Monumentenfietsroute
U kunt gebruik maken van de monumentenfietsroute, waarmee u langs alle opengestelde monumenten in de gemeenten Veendam en Pekela kunt fietsen. Deze route is gratis verkrijgbaar bij de VVV of tijdens de Open Monumentendag in het cultuurcentrum vanBeresteyn.

www.veenkolonien.groningen.nl