Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerkunstwerken van vanBeresteyn

Door op vrijdag, 5 september, 2014 - 17:09

KUNST - Het was een succes, de zomerexpositie in cultuurcentrum vanBeresteyn!! Van 9 t/m 31 augustus hebben 38 kunstenaars 79 kunstwerken geëxposeerd. Dit waren voornamelijk schilderijen en enkele foto's en fotoprints. Onderwerpen en thema's waren zeer gevarieerd. Daardoor was er veel te zien. En dat kwam goed uit. We wilden het publiek laten kiezen wat het zomerkunstwerk van vanBeresteyn in 2014 zou worden. En dan is het leuk als je veel te kiezen hebt.
Op 31 augustus ging de stembus dicht en de afgelopen week zijn de stemmen geteld. Er is 326 keer gestemd. Helaas waren 54 van deze stemmen ongeldig. Dat betekent dat er uiteindelijk 272 stemmen gegeven zijn. Per formulier waren dat 10 punten. En zo zijn er dus 2.720 punten gegeven. De bezoekers hebben voor het merendeel gekozen voor de (moderne) figuratieve kunst.

Twee zomerkunstwerken
De meeste punten gingen naar de heer B.L. Bos uit Wildervank. Het schilderij van de ‘Margaretha Hardenbergkerk' kreeg 236 punten van 33 bezoekers. En daarmee is dit schilderij gekozen tot het zomerkunstwerk van 2014.
Niet de meeste punten, maar wel de meeste stemmen kreeg het schilderij Bereklauwen van Jur Stokebrook uit Pekela. Dat waren er 35. Dat vonden we ook de moeite waard. Daarom benoemen we ook het schilderij van Jur Stokebrook tot zomerkunstwerk!