Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek verbetert aanbod e-books

Door op vrijdag, 5 september, 2014 - 17:00

E-BOOKS - Eerder dit jaar introduceerde de Bibliotheek het lenen van e-books. Deze service die exclusief en gratis is voor bibliotheekleden, is nu verder verbeterd en uitgebreid.

E-books lenen van de Bibliotheek
Bibliotheekleden kunnen e-books lenen van de Bibliotheek zonder daar extra voor te betalen. Men kan inmiddels kiezen uit een groeiend aanbod van meer dan 5.000 e-books, waaronder thrillers, romans, informatieve boeken en kinderboeken. De e-books zijn beschikbaar voor alle soorten apparaten: smartphone, computer, tablet en e-reader. Een nieuwe lees-app zorgt bovendien voor een betere digitale leeservaring op de tablet en smartphone.

Kennismaken met e-books
Zaterdag 13 september tussen 11 en 13 uur is er in Bibliotheek Veendam de gelegenheid om kennis te maken met e-books. Iedereen die meer wil weten over het lenen van e-books is welkom. De bibliotheekmedewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om een eigen e-reader of tablet mee te nemen om het ter plekke uit te proberen.

Kennismaken met de Bibliotheek
Voor iedereen die nog geen lid is van de Bibliotheek, is er de mogelijkheid om een gratis proefabonnement voor drie maanden af te sluiten. Met een proefabonnement kan men lenen en inleveren in alle 50 Groningse bibliotheken. De bibliotheekpas biedt tegelijkertijd toegang tot het lenen van e-books.