Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Monumentendag in het centrum van Veendam

Door op maandag, 8 september, 2014 - 08:00

OPEN - Open Monumentendag 2014 vindt in Veendam plaats op zaterdag 13 september. Het thema van Open Monumentendag 2014 is ‘Op reis'.

In het centrum van Veendam kunt u via de Winkler Prins Route een wandeling door het tuindorp Tusschendiepen maken. Een deel van dit tuindorp is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De Winkler Prins Route is verkrijgbaar bij de VVV in de Museumwinkel van het Veenkoloniaal Museum op het Museumplein 5 in Veendam en tijdens de Open Monumentendag bij de stand van Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam (WBCV) in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Ook verkrijgbaar is de monumentenfietsroute, waarmee u langs alle opengestelde monumenten in de gemeente Veendam en Pekela kunt fietsen. Tevens is de folder ‘Op reis door Veendam en Pekela' met daarin activiteiten, informatie en openstellingen van monumenten in Veendam en Pekela tijdens de Open Monumentendag verkrijgbaar.

Het Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam organiseert van 10.00 tot 17.00 uur verschillende activiteiten. Zo is er een presentatie van oud Veendam: (oude) foto's van monumenten in Veendam en Wildervank. Dit uiteraard onder het genot van een gratis kop koffie en een plak koek.

Om 13.30 uur is er een stadswandeling door Veendam onder leiding van Pieta Loots.

Voor de jeugd tot 15 jaar is er een fotowedstrijd met als onderwerp ‘Op reis', het thema van deze Open Monumenten-dag. Hiervoor zijn 50 gratis wegwerpcamera's beschikbaar waarmee 27 foto's gemaakt kunnen worden. De camera's kunnen opgehaald worden bij de stand van het WBCV en moeten uiterlijk woensdag 17 september bij Compaen aan het Jan Salwaplein worden ingeleverd. Er zijn verschillende prijzen te winnen voor de mooiste foto's.