Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzaamheden op Aardgasbuffer Zuidwending

Door op vrijdag, 5 september, 2014 - 17:15

ZUIDWENDING - Tussen september en november 2014 voert EnergyStock werkzaamheden uit aan één van de cavernes op Aardgasbuffer Zuidwending. De betreffende caverne is nu voor ongeveer tweederde gevuld met aardgas en voor eenderde met pekel. De komende periode wordt alle pekel uit de caverne gedrukt, zodat de ontstane ruimte ook kan worden gevuld met aardgas.

Tussen september en november 2014 vinden daarom meer activiteiten plaats bij de betreffende caverne en kunt u meer vracht- en werkverkeer tegenkomen, bedoeld voor Aardgasbuffer Zuidwending. Dit verkeer maakt gebruik van de nieuwe toegangsweg die aansluit op de Tonckelweg. Tevens wordt bij de caverne een zogenoemde stille aggregaat geplaatst die kan worden ingezet wanneer reguliere stroomvoorziening onvoldoende is.

Veiligheid staat voorop
Bij de werkzaamheden staat veiligheid uiteraard voorop. Daarom verwijdert EnergyStock bij aanvang van bepaalde werkzaamheden eerst een kleine hoeveelheid aardgas uit het systeem, zodat medewerkers veilig kunnen werken. Deze techniek wordt ook wel ‘afblazen' genoemd. Het afblazen kan gedurende korte tijd gepaard gaan met een krachtig geluid dat eventueel hoorbaar kan zijn in de omgeving. De werkzaamheden worden veilig uitgevoerd en de gaslevering naar de omgeving blijft gewoon in stand. Omwonenden hoeven zelf geen maatregelen te treffen. Het afblazen vindt onder meer plaats in het weekend van 6 en 7 september. Het afblazen zelf zal in dit weekend ongeveer tweeënhalf uur in beslag nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met plantmanager Joost Hooghiem via telefoonnummer 0598-315003 of 06-11005478. U kunt ook een e-mail sturen naar j.hooghiem@gasunie.nl.