Regio

Parkinson café Stadskanaal viert lustrum met theatervoorstellingSTADSKANAAL - Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en welzijnsorganisatie Welstad vieren op donderdag 11 september het vijfjarig bestaan van het Parkinson café met een heuse theatervoorstelling. De voorstelling, vertoond in multifunctioneel centrum De Spont in Stadskanaal, heet Trillende tranen en wordt gespeeld door een ervaringsdeskundige. Het Parkinson café is een ontmoetingsplek waar patiënten en hun naasten elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en zich laten informeren.

Tijdens de theatervoorstelling vertelt ervaringsdeskundige Hans Holtslag over hoe hij in 2007 de diagnose Parkinson kreeg en hoe hij daar tot aan de dag van vandaag mee omgaat. Door het publiek, patiënten, hun naasten, zorgverleners en andere belangstellenden te betrekken, maakt Hans de voorstelling niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook interactief. De voorstelling is alleen voor genodigden en wordt mede mogelijk gemaakt door mevrouw Gerrijts en meneer Linstra, beiden met de ziekte van Parkinson.

Parkinson café
Refaja ziekenhuis, Welstad en de Parkinson Vereniging organiseren sinds 2009 twee keer per maand een Parkinson café: een van oorsprong unieke samenwerking tussen ziekenhuis en welzijnswerk in het noorden van het land. Inmiddels kent Nederland ruim twintig Parkinson café's. Patiënten en hun naasten zijn van harte welkom. Voor meer informatie: www.parkinsonverening.nl of parkinsoncafe@welstad.nl.