Regio

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het Groninger provinciehuisGRONINGEN - Op zaterdag 13 september organiseert de provincie Groningen verschillende activiteiten in en buiten het provinciehuis rond het thema 'Op reis' vanwege de landelijke Open Monumentendag. Het provinciehuis aan het Martinikerkhof is van 10.00 - 17.00 uur geopend.

Activiteiten:

Presentatie boek 'Groningen op de rails 1860-2020'

Beno Hofman presenteert om 10.30 uur zijn nieuwste boek 'Groningen op de rails 1860-2020'. Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Voorstellingen 'Op reis' door Beno Hofman
Aan de hand van gids Beno Beninga maken bezoekers een reis door het provinciehuis naar 1714. De voorstellingen zijn om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur en duren een half uur. Bezoekers van deze voorstellingen verzamelen zich in de centrale hal van het
provinciehuis.

Tentoonstelling
De tentoonstelling 'Groningen op de rails 1860-2020' laat de geschiedenis van het
treinvervoer in de provincie Groningen vanaf 1860 zien. De expositie bestaat uit foto's en teksten uit het boek 'Groningen op de rails 1860-2020'.

Presentatie van activiteiten van Stichting De Verhalen van Groningen
De Verhalen van Groningen is een organisatie die samen met inwoners en bezoekers van de provincie verhalen over de geschiedenis en de cultuur van Groningen vertelt.

Provinciale Staten vertellen hun verhaal van Groningen in en buiten het provinciehuis
Statenleden van verschillende partijen nemen u binnen of buiten het provinciehuis mee
door de geschiedenis van Groningen en vertellen 'hun verhaal' over Groningen. De tijden en de locaties vindt u op www.provinciegroningen.nl.

Speurtocht voor kinderen in provinciehuis
Voor de kinderen is er een speurtocht in het provinciehuis georganiseerd. De
vragenformulieren zijn verkrijgbaar bij de tafel in de hal en moeten daar ook weer worden ingeleverd. Na afloop krijgen alle deelnemers een leuke surprise.

Informatie:
Uitgebreide informatie over het programma vindt u op www.provinciegroningen.nl.