Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil de nieuwe Fré Meis opstaan!! Muziektheater door MMC

Door op zondag, 31 augustus, 2014 - 22:48

PRODUCTIE - Na maanden repetitie starten de voorstellingen van muziektheater rond MMC's Fré Meis.
"Toen Fré Meis hoorde van de opstanden en het verzet in de provincie Groningen, blonk hij van trots. Natuurlijk accepteerden de Groningers alle schade, bodemdaling en ellende door de aardbevingen niet. Om een beetje aardgas? Kom nou.
De nieuwe Fré is geboren in 1970 en de zoon van een echtpaar uit de Veenkoloniën. Zijn ouders waren in 1969 getuige van de stakingsoproepen van Fré Meis voor de Vrijheid in Veendam en De Union in Oude Pekela. Zij raakten enthousiast over de belofte die de nieuwe tijd hen zou brengen. Hun eerste zoon vernoemden ze naar de stakingsleider in hun verzet tegen de economische achterstelling van Groningen en de hoop op verandering.

MMC organiseert naast cursussen voor muziek, theater en kunst speciale evenementen en projecten waaronder jaarlijkse muziektheater rond een bepaalde thema. Met dit multi-theaterproject volgt de cultuurstichting MMC de groei en persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe Fré tot heden. Wij zien hem, vanuit een sociaal bewogen gezin en geboden nieuwe kansen, zich ontwikkelen naar een individueel ingestelde jongeman vol verwachtingen naar zijn eigen succes. Wij beleven zijn groei vanaf het begin in presentaties van bijzondere momenten met inzet van zang, muzikale en theatrale begeleiding, ondersteund door diverse originele beeld - en geluidsfragmenten. Is Fré de nieuwe belofte voor de regio?

De stichting Met Meer Cultuur (MMC) beleeft na anderhalf jaar repeteren eindelijk hun première van de voorstelling ‘Fré'. ‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door diverse ervaren spelers. Onder eigen regie en in later stadium raamregie van Saskia Jeulink zetten deze spelers verbluffend acteerwerk neer. Een vierstemmig koor met een tweetal leadzangers brengt onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof nummers uit de periode van geboorte van Fré naar het heden. Dit koor wordt begeleid door een live rockband Nice Company. Tussentijds is de decorgroep van MMC aan de slag gegaan met het ontwerp van een passend, abstract decor. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een sterk theaterstuk met prachtig live muziek wat zeker waard is om te bezichtigen. De 31 deelnemers zijn bijna zover om het podium op te gaan. MMC organiseert met het project enkele eenmalige voorstellingen in de Provincie. "Wil de nieuwe Fré Meis opstaan?"

Opvoeringen
Vrijdagavond 5 september Keerpunt Spijkerboor aanvang 20.00 uur
Zondagmiddag 7 september Wending Zuidwending aanvang 14.30 uur
Zaal open half uur voor aanvangstijd
Entree 7,50
Reserveren Anneke Schuren annekeschuren@hotmail.com of Peter Molter 0598-392872

Dit project is mede tot stand gekomen dank zij de bijdragen van de gemeenten Veendam, Menterwolde en Hoogezand Sappemeer en van de Provincie Groningen.

Extra informatie over MMC op de site van MMC www.metmeercultuur.nl en facebook stichting Met Meer Cultuur. Nadere Informatie: Peter Molter 0598-392872 / 06-29025092.

Muziektheaterevenementen MMC 2013-2014 / project Fré:

Algemeen
MMC/ Peter Molter Producent
Jan Arend Klasens/ Peter Molter Ontwerp en regie
Bea Doeve Scenario
Saskia Jeulink Raamregie
Rens Koldenhof Dirigent

Acteurs:
Betty Wieringa// Jan Arend Klasens
Jaap Kuiper// Marjolein van Rijkom// Richard van Dalen

Koorleden:
Anne-Marie Bovenkamp// Annet Weijer// Barbra Lenstra// Els Westerhof
Gea Smeenge// Janneke Doeve// Joke Mollema// Laura de Leeuw// Lucy Veldhuis
Lead: Jolanda de Haan// Jan Arend Klasens

Begeleidingsband:
Frank Huisman Guitar
Bart Veldhuis/Guido Vogels Drums
Henk Doeve Bas
Henk Nieborg Guitar
Rikus Oortwijn Toetsen
Jolanda de Haan Saxofoon
Overig
Henk Doeve/ Henk Nieborg Geluid
Theo Jager Licht
Barry Sprenger/ Sina de Jong Ontwerp decor
Decorbouwers:
Geert Jan de Haan// Harrie Cordes// Erik Bult// Barry & Sina

Eerdaags start MMC weer met de cursussen:
• Gitaar voor beginners en gevorderden
• Schilderen voor beginners en gevorderden
• Songwriting Coaching Class voor (aanstaande) muzikanten
Opgave is nog mogelijk, voor meer info zie de site.