Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins en Actemium zetten in op techniek in de regio

Door op vrijdag, 29 augustus, 2014 - 13:17

Samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven moet
jongeren enthousiast maken voor techniek

WINKLER PRINS - Het sponsorcontract tussen verschillende basisscholen uit Veendam, Pekela en Menterwolde, Winkler Prins én Actemium is de opmaat naar meer samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Het techniekproject ‘ Techforfun' is een initiatief van verschillende basisscholen uit de regio en de Winkler Prins, met als doel kinderen uit de groepen 7 en 8 al vroeg in aanraking te brengen met techniek. Tot nu toe zijn er al zo'n 1000 basisschoolleerlingen aan de Raadsgildelaan geweest.  Om het pilotproject levensvatbaar te maken, worden de scholen financieel ondersteund door de Veendammer Ondernemers Compagnie, Gemeente Veendam en Menterwolde, maar ook door diverse sponsoren, waaronder nu Actemium Veendam.

Actemium is een ingenieursbureau met 21 businessunits in Nederland, waarvan één in het voormalige ING kantoor in Veendam. Actemium houdt zich bezig met industriële processen: van advisering en engineering tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud. Een perfecte partner om informatie uit de praktijk over te brengen op de toekomstige technici. De samenwerking heeft tot doel om kinderen vroegtijdig enthousiast te maken voor de techniek en de maatschappelijke betrokkenheid in de regio te vergroten. Naast het techniekproject wordt er gekeken naar verdere samenwerkingsvormen. Rianne Visser, HR Adviseur bij Actemium en Roel Hummel, directeur Brugjaar Winkler Prins zien verschillende mogelijkheden: Het voorlichten van leerlingen over het werkveld techniek tijdens beroepsoriëntatie-avonden of tijdens open dagen bij Actemium", aldus Rianne. "Een expositie van beeldende werken van de leerlingen in het pand van Actemium of de catering laten verzorgen door leerlingen van de Winkler Prins op bijeenkomsten van Actemium! ", voegt Roel Hummel toe.

Het project ‘Techforfun' heeft met de komst van de nieuwe sponsor weer nieuwe doorgroeimogelijkheden. Maar biedt ook mooie verbindingen tussen de theorie in het onderwijs en de praktijk, denk aan snuffelstages, speeddates en beroepsoriëntatie. "We hopen nog meer sponsoren uit de technische sector aan te trekken en daarmee duurzaamheid, techniek en maatschappelijke betrokkenheid op de kaart te zetten.", maakt Hummel tot slot duidelijk.