Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam krijgt eigen glossy iN Veendam

Door op vrijdag, 29 augustus, 2014 - 12:25

MAGAZINE - De gemeente Veendam wordt binnenkort verrijkt met een eigen glossy magazine: iN Veendam. Het eerste nummer verschijnt in de tweede week van september. Het tijdschrift, fullcolour uitgevoerd en liefst 76 pagina's dik, wordt gedrukt in een oplage van 5.000 exemplaren. iN Veendam zal op diverse locaties in Veendam gratis verkrijgbaar zijn.

HDR Media uit Wildervank nam het initiatief deze glossy op de markt te brengen. Het blad verschijnt ten minste tweemaal per jaar.

In het voorwoord van het eerste nummer staat uitgelegd waarom iN Veendam verschijnt: ‘iN Veendam brengt en fraai vormgegeven magazine uit, waarin we de kracht en de sterke punten van onze (oud-)inwoners, onze leefomgeving, onze voorzieningen, ons verenigingsleven en onze bedrijven benadrukken. Dat doet we met een mengeling van bijzondere interviews, pakkende fotoreportages en actuele thema's die tot de verbeelding spreken.

Coverstory van het eerste nummer is een exclusief vraaggesprek met de momenteel bekendste oud-inwoner van Veendam, algemeen directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum in Amsterdam. Pijbes laat zich momenteel mondjesmaat interviewen, maar maakte graag een uitzondering voor het nieuwe magazine in zijn voormalige woonplaats.

Verder in het tijdschrift onder meer het goede nieuws over de RDW, een reportage van zeven pagina's over de succesvolle wielervereniging Stormvogels, Bé Wever als de Veendammer van het jaar, het tienjarig bestaan van theater vanBeresteyn en een exclusieve voorpublicatie uit het binnenkort te verschijnen boek over honderd jaar voetbal aan de Langeleegte. Uiteraard ontbreekt een interview met waarnemend burgemeester Sipke Swierstra niet in dit eerste nummer.

Aan het magazine is tevens een website gekoppeld - www.inveendam.nl - het is een portal waar bedrijven, organisaties en instellingen zich kunnen profileren en waar evenementen geplaatst kunnen worden. Zo wordt het een verzamelplaats van waardevolle informatie voor inwoners en een plek waar bezoekers aan Veendam voor en tijdens hun bezoek via hun mobiel snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn