Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Monumentendag 2014

Door op vrijdag, 29 augustus, 2014 - 09:35

Op reis door Veendam en omgeving

MONUMENTENDAG - ‘Op reis' is dit jaar het thema van de Open Monumentendag. De Open Monumentendag wordt op zaterdag 13 september 2014 georganiseerd. Die dag zijn in Veendam en Pekela tussen 10.00 en 17.00 uur zestien monumenten voor het publiek opengesteld. Bij sommige monumenten is een anekdote of wetenswaardigheid opgenomen die past bij het thema ‘Op reis'. Alle monumenten en activiteiten staan beschreven in een programmagids.

Regionale samenwerking
De gemeenten Veendam en Pekela organiseren samen de Open Monumentendag. Naar aanleiding van het thema is ook samenwerking gezocht met de buurgemeenten Aa en Hunze en Stadskanaal en buurtvereniging Wildervank.

Huize Bareveld
Als centraal punt is Huize Bareveld gekozen. Hier komen verschillende wegen, kanalen en de spoorlijn van de STAR samen. Bij Huize Bareveld vindt de officiële opening rond 9.45 uur plaats door de burgemeesters van de samenwerkende gemeenten. Van hieruit worden verschillende activiteiten georganiseerd met vervoersmogelijkheden richting de
vier gemeenten.

Programmagids
Bent u benieuwd naar de opengestelde monumenten in Veendam en Pekela? Ze staan allemaal beschreven in een programmagids. De gids is gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis en het VVV-agentschap Veendam/Veenkoloniën. Ook kunt u de gids downloaden op www.veendam.nl. Wilt u meer weten over de Open Monumentendag dan kunt u kijken op: www.openmonumentendag.nl.


Download