Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijd met meervoudige apporteerproef voor jachthonden in Borgerswold

Door op vrijdag, 29 augustus, 2014 - 13:37

JACHTHONDEN - Op vrijdag 12 september a.s. organiseert de Jachthondenopleiding Oost-Groningen een meervoudige apporteerproef (MAP) in het Borgerswold te Veendam. Aan deze wedstrijd zullen 50 combinaties, afkomstig uit het gehele land, deelnemen.

Een meervoudige apporteerproef is een wedstrijd en bestaat uit zes niet standaard apporteerproeven, waarbij per proef telkens twee stukken wild, binnen een tijdslimiet van 5 minuten voor de B-proeven en 8 minuten voor de A-proeven, dienen te worden binnengebracht. Om toegelaten te kunnen worden aan een MAP dienen de honden minimaal twee keer een B diploma, dan wel een A-diploma op een KNJV-proef te hebben gehaald met tenminste 68 respectievelijk 85 punten.

De 25 deelnemende honden in de A-groep kunnen tijdens deze MAP plaatsingspunten halen voor het Nederlands kampioenschap, de Nimrod. Bovendien kunnen de deelnemers uit de provincie Groningen zich plaatsen voor deelname aan het provinciaal kampioenschap.

Gedurende het middagdeel zullen de jachthoornblazers "Sonneurs van het Noorden" de proeven muzikaal omlijsten.

De proeven beginnen omstreeks 08.30 uur. Naar verwachting zal de prijsuitreiking rond 17.00 uur plaatsvinden in de Borgerswoldhoeve.