Overslaan en naar de inhoud gaan

Thomas Berge bij Vader Voorleesrecord Bibliotheek Veendam

Door op donderdag, 28 augustus, 2014 - 16:49

VOORLEZEN - Zaterdag 20 september is Bibliotheek Veendam het toneel van een nationale voorleesrecordpoging voor vaders. Bibliotheek Veendam strijdt met 7 andere bibliotheken in het land om het BoekStart Vader Voorleesrecord. De Bibliotheek die de meeste (groot)vaders verzamelt, wint! Zanger Thomas Berge zal als lid van het Vaders Voor Lezen elftal de recordpoging leiden.

Aan de recordpoging gaat een korte voorleesworkshop vooraf, gegeven door schrijfster en beroepsvoorlezer Anke Kranendonk. Samen met Thomas Berge lezen de (groot)vaders hun kind(eren) voor uit een boekje dat men daarna mag houden. Alle vaders ondertekenen een voorleesconvenant waarmee zij verklaren ook thuis voor te (blijven) lezen.

Vaders Voor Lezen
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling en de woordenschat van jonge kinderen, maar het is vooral ook leuk om te doen. In slechts 8% van de gezinnen leest de vader het vaakst voor. Daarom organiseert de Leescoalitie dit jaar de campagne Vaders Voor Lezen, om vaders aan te moedigen vaker voor te lezen. Zie voor meer informatie www.vadersvoorlezen.nl.

Programma:
11.30 uur Ontvangst
12.05 uur Voorleesworkshop door Anke Kranendonk
12.15 uur Startsein voorleesrecordpoging
12.20 uur Voorlezen onder leiding van Thomas Berge
12.30 uur Onthulling van het Vadervoorleesconvenant en bekendmaking aantal vaders

Bibliotheek Veendam zoekt zoveel mogelijk (groot)vaders die mee willen doen aan de recordpoging. Bij het werven van vaders krijgt de Bibliotheek hulp van onder andere kindercentrum Poko Loko uit Zuidbroek, kinderdagverblijf Bamba en kindercentrum Hoi Pippeloi uit Veendam en alle peuterspeelzalen in de gemeenten Pekela en Veendam.

Doe ook mee!
Alle mannen met kinderen tot 4 jaar kunnen meedoen met de voorleesrecordpoging. Wil je meedoen, meld je dan aan bij Jolanda Robben: j.robben@mijneigenbibliotheek.nl. Aanmelden is niet verplicht, wel handig.

Moeders en oma's zijn natuurlijk ook welkom, maar tellen niet mee voor de recordpoging.

Vaders Voor Lezen wordt georganiseerd door de Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en de Vereniging Openbare Bibliotheken. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en NBD Biblion.