Overslaan en naar de inhoud gaan

Officieel afscheid van de Langeleegte Veendam

Door op donderdag, 28 augustus, 2014 - 09:22

Tekst Willem Molema

VOETBAL - Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat er geen betaald voetbal meer te zien is aan de Langeleegte in Veendam. De reden daarvan is bekend. Treuren helpt niet meer, ofschoon velen die Veendam een warm hart toedroegen, de wedstrijden en het sociaal gebeuren rond de thuiswedstrijden van Veendam enorm missen.
Voetballers die jarenlang trouw zijn geweest aan een club en stoppen als voetballer, krijgen vaak een afscheidswedstrijd aangeboden. Stadion De Langeleegte heeft nooit een officieel afscheid gehad. Daarom heeft het bestuur van de stichting Oud-Veendam besloten dat dit afscheid er alsnog moet komen.
Dat zal gebeuren in het kader van een reünie voor voormalige spelers, leden van de technische staf, bestuursleden, medewerkers en sponsors op zaterdag 29 november 2014. Die datum is niet willekeurig gekozen, want officieel bestaat het betaalde voetbal op 28 november zestig jaar.

Tijdens de bijeenkomst zullen we veel tijd reserveren voor de deelnemers om met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje, een stukje muziek, een foto- en filmtentoonstelling en een afsluitend buffet. Ook is het de bedoeling dat er op deze bijeenkomst een boek over De Langeleegte ten doop wordt gehouden. Het boek wordt geschreven door oud-journalist Willem Molema. Daarnaast zullen twee elftallen van oud-spelers tegen elkaar aantreden. De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 20.00 uur in het stadion, mits dit dan nog beschikbaar is. Zo niet, dan zullen we met een alternatieve locatie komen.
Het bestuur van Oud-Veendam zal aan de deelnemers van de reünie een bijdrage van
25 euro * per persoon vragen. Daarnaast zal Oud-Veendam een forse financiële bijdrage leveren. Bent u een voormalige speler, lid van de technische staf, bestuurslid, sponsor of medewerker, dan bent u van harte welkom op dit afscheid van de Langeleegte. Geef u zo snel mogelijk op.