Regio

Gratis lezing over kleine zoogdieren in bosjes/bosranden Weten wat er in het dorps(bosje) leeft?GRONINGEN - Kleine bosjes en bosranden zijn vaak dichtbevolkt. Zeker wanneer ze met oog voor de biodiversiteit worden beheerd, bieden ze onderdak aan tal van dieren. Voor iedereen die al actief is als vrijwilliger en voor iedereen die dat misschien wil worden, organiseert Landschapsbeheer Groningen op donderdag 18 september een leerzame, maar vooral ook leuke avond over het beheer van bosjes en bosranden en al het leven dat je daarin kunt tegenkomen. De toegang is gratis.

De avond bestaat uit twee delen. Voor de pauze gaat een deskundige van Landschapsbeheer in op het belang van bosjes en bosranden. Ook de samenstelling van bosjes op verschillende grondsoorten en het onderhoud komt aan bod. Na de pauze vertelt Dick Dekker van de Zoogdierenvereniging welke zoogdieren er allemaal in de bosjes te vinden zijn en wat vrijwilligers kunnen doen om hun leefomgeving te versterken.

Bosjesmens
Toehoorders kunnen hun nieuwe kennis ook in de praktijk brengen. Op zaterdag 27 september organiseert Landschapsbeheer Groningen een bosjeswerkdag. Op verschillende locaties in de provincie wordt dan gewerkt aan het onderhoud van bosjes en bosranden. De werkdag is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde bosjesmensen.

Locatie
De lezing wordt gehouden bij Landschapsbeheer Groningen aan de Roderwolderdijk 60 in Groningen (Hoogkerk) en begint om 19.00 uur. Aanmelden wordt op prijs gesteld (info@landschapsbeheergroningen.nl of 050 354 51 99). De datum voor de werkdag wordt binnenkort bekend gemaakt op www.landschapsbeheergroningen.nl.

Lezing en werkdag worden mogelijk gemaakt door Groen en Doen.